top of page

В новата ни платформа може да изберете уебинарите, които искате с едно кликване!

Столът - моят приятел - 19:00 ч.

уебинар - практика

В този уебинар-практика Галя ви показва една друга страна на стола. Седенето не е новото пушене - седенето е новото танцуване.

 

Опитайте движения, за които столът може да ви е безкрайно полезен, поведете революция на работното си място,

 

Ще се поизпотите - пригответе се!

Подходящ за: всеки, който работи седнал, или прекарва известно време в стол; ученици, хора с офис професии

Стресът не ме управлява - 19:00 ч.

уебинар - лекция

В този уебинар-лекция ще се запознаете както с функционирането на нервната система, така и с начините да разпознаете кога стресът взима превес и саботира и най-добрите ви намерения.

 

Ще научите нови движения и техники, с които да повишите своята устойчивост на стрес за да може да бъдете пълноценни въпреки обстоятелствата около вас!

 

Подходящ за: всеки, който се чувства стресиран, напрегнат, изтощен, фрустриран, усеща дискомфорт в тялото

Чувстваш ли се прегърбен? - 17:00 ч.

уебинар - практика

Питаш ли се как да издържиш цял работен ден без да си хванат и уморен? Чудиш ли се как да прибереш раменете си и да изправиш гърба си? Любопитно ли ти е каква връзка има вътрешната ти увереност с позицията на раменете и главата?

Чрез система от прецизни упражнения за подравняване на стойката можеш да усетиш как тялото ти се променя само след час практика заедно!

Подходящ за: всеки, който работи седнал, или прекарва известно време в стол; ученици, хора с офис професии

Ротационни движения - практика

В този уебинар-практика Галя ви разказва за ротационните движения и координацията между ротацията на глезените, таза и гръбначния стълб.

 

Ще добиете съвсем нови умения, с които да задълбочите практиката си и да намерите свобода на движение - координация и сила.

 

Ще се поизпотите - пригответе се!

Подходящ за: всеки който ходи, тича и има стоящо работно място; болки в коленете, кръста, врата

Ходене за напреднали - лекция

В този уебинар-лекция Галя надгражда уменията ви от "10 елемента на ходенето". Ще работите с концепциите за инерция и еластичност, различни повърхности и носене на предмети и деца.  

 

 

Ще добиете съвсем нови умения, с които да задълбочите практиката си за ходене и активна почивка. 

Подходящ за: уикенд атлети, дискомфорт при ходене, любопитни ходещи

Динамичният офис - практика

В тази практика ще прекарате 60 мин изучавайки упражненията, с които най-ефективно да подобрите позициите и тонуса си на работното място. Специфична практика за врата, раменете, таза и очите.

 

Комфортът на работното място не се определя от удобния стол, а от комфорта в собственото ви тяло. Часовете прекарани на работа са шанс да се погрижите за здравето си, и то докато ви плащат за това ;)

 

Подходящ за: дискомфорт в гърба и врата, ограничено дишане, за добра стойка, за офис атлети

Динамичният

офис - лекция

Открийте как офис средата се различава от естествената среда и специфичните физиологични предизвикателства за човешкото тяло. Галя ще ви научи как да позиционирате тялото си и да имате богат избор за седене, стоене и работа. 

 

Ще научите как да раздвижвате цялото си тяло с достъпни и ефективни упражнения, които може да изпълнявате навсякъде. 

Подходящ за: дискомфорт в гърба и врата, ограничено дишане, за добра стойка, за офис атлети

Обърнете специално внимание на гръбначния стълб и практиките, с които може да възвърне вродения си капацитет за свободно движение. Заседналият начин на живот, повторяемите спортни дейности, стресът и напрежението в ежедневието, често сковават гръбнака и водят до дискомфорт и ограничено движение.

 

Запознайте се със структурата, функцията и потенциала на гръбначния си стълб!

 

Гръбначния стълб
Практика

Подходящ за: дискомфорт в гърба и врата, ограничено дишане, за добра стойка

Помогни на сърцето и кръвоносната система!
Лекция

За повечето хора идеята за сърдечносъдовата система се свежда до способността на сърцето да работи ефективно. За да се предпазите от сърдечносъдови заболявания, високо кръвно налягане и ефектите на ежедневния стрес е важно да владеете мускулното напрежение в торса и периферията на тялото.

 

Научете как мускулите подпомагат работата на сърцето и практикувайте основните движения,

 

 

 

 

 

Подходящ за: повишено кръвно налягане, стрес, наднормено тегло.

Сила и координация за ходене
Практика

Знанието е сила, практиката е сила за промяна. Този час с Галя ще затвърди уменията ви от уебинара и ще помогне да добиете сила и увереност за ходене - за здраве, тонус, редуциране на теглото или просто за удоволствие.

 

Тялото празнува, когато заменим стари и неработещи навици с нови умения, които носят свобода на движение, радост и баланс на цялата система.

 

Подходящ за: болки при ходене и стоене прав, за грижа за сърдечносъдовата, нервната и костната система

Ресторативно Движение за фитнес
Практика

Центрацията на ставите и подравняването на цялото тяло са в основата на умението да генерираме сила, да натоварваме тялото си с минимални мускулни компенсации и да можем да прогресираме в тренировките си без болка и травми.

 

В тази практика добивате физически умения, с които да заздравите основите на клякане, лицеви опори и коремна стабилност.

Подходящ за: всички, които спортуват: от тичане, до фитнес, танци и състезателни спортове

Мобилност за таза и долните крайници
Практика

Тазът и долните крайници страдат значително от заседналият начин на живот. Намалената им мобилност водят до компенсаторни движения в областта на кръста, коленете, раменете, лактите.

 

Функцията на вътрешните органи, силата на тазовото дъно, способността бързо да реагираме на смяната на посоката на движение, умението ни да се адаптираме към ходене, тичане и клякане - всички те зависят от мобилността на таза и долните крайници. Готови ли сте за практика?

Подходящ за: болки в тазовата област, кръста, коленете; здраве за храносмилателна система.

Отпусни кръста и гърба
Лекция

Тук ще научите как сами допринасяте за дискомфорта в кръста и гърба, как да се отпуснете и да направите най-добото за себе си през работния ден.

 

Комфортът в тялото ви се определя от вас, а когато гърбът ви е схванат, нищо не върви.

 

Специално внимание обръщаме на висенето, силата и подравняването на раменния пояс.

 

 

Подходящ за: болки в кръста, средната част на гърба, скованост, дишане, храносмилане, оросяване

Задната верига
Практика

Подходящ за: хора със седяща професия, дискомфорт в кръста, коленете, врата

Прекарайте цял час с упражнения за задното бедро и мобилност на таза. Усвоете практиката за разделяне на движението на таза от това на гръбначния стълб и намерете нови упражнения и начини да достигнете до трудно достъпните части на задното бедро.

 

Практиките са изключително ценно време за усвояване на уменията от уебинарите, не пропускайте това време да потренирате и да си дадете здраве.

 

 

 

Трите измерения на гръбначния стълб
Лекция

Знанието и информацията не са равни на умение. Прекарайте час с упражнения и практика за гръбначния стълб, които да усвоите и да включите в комплекс от ежедневни упражнения за цялостно здраве и тонус.

 

Намалете стреса, сковаността, подобрете стойката си и настроението си. Този час прекаран с Галя минава бързо и весело.

 

 

Подходящ за: дискомфорт в гърба и врата, ограничено дишане, за добра стойка

Здрави кости в здраво тяло
Практика

Прекарайте цял час с практиката на упражнения за стабилност и подравняване за здрави кости. Затвърдете уменията си от лекцията и открийте нови способности за заздравяване на костната система.

 

Знание и практика са две различни неща - в този час ще откриете кои са онези упражнения, върху които да фокусирате ежедневното си внимание за заздравяване на костната система.

 

 

Подходящ за: превенция на остеопороза, остеопения, за добър баланс/равновесие

Само напред - 10 елемента на ходенето
Лекция

Като естествено човешко движение, ходенето винаги е било не само начин да добием нужните ни за живот блага - като храна, подслон, общуване, миграция, но и като страничен ефект предоставя среда за развиване на мускулни структури, които поддържат скелета и вътрешните ни органи. От начина по който поставяте стъпалото на земята, до дишането и позицията на главата - всеки от десетта основни елемента на походката имат влияние върху цялостното здраве и тонус на тялото.

Подходящ за: болки при ходене и стоене прав, за грижа за сърдечносъдовата, нервната и костната система

Ежедневни упражнения, без които не можем - Практика

Заседналият начин на живот ни притиска в ъгъла. Понякога кръста, коленете или врата се оплакват от часовете прекарани пред компютър или зад волана.

 

Редуваме седене с активно спортуване, а мускулите, ставите и връзките ни жадуват за хранителна глътка въздух.

 

Научете кои са онези движения, с които да преборите заседналия начин на живот и да се предпазите от скованост и болки.

Подходящ за: всеки, който седи повече, отколкото иска, скованост и дискомфорт в цялото тяло

Скритите детайли на раменния пояс и врата
Практика

Опитахте ли "Първа помощ за уморени врат и рамене" и "Врат и рамене за напреднали". Време е да повишире градуса на трудността и наистина да вникнете в новите умения за раменния пояс.

 

Ежедневните дейности често сковават раменете и врата, а с тази практика развивате подвижност и сила, с които да си върнете свободата да се движите както бихте искали!

Подходящ за: скованост в раменете и врата, дихателна и сърдечносъдова система, нервна система

Храносмилай това
Лекция

В този уебинар се упражняваш да намираш и управляваш напреженията в торса и коремната област и разбираш кои напрежения създаваш ти и кои са естествен рефлекс.

 

Научи как да релаксираш, да се позиционираш за хранене и оптимално усвояване на храната. Повече за газовете, констипацията и други състояния с механичен произход. Упражнения за редуцирате на напреженията и коремна сила.

Подходящ за: храносмилателна, дихателна и репродуктивна система, тревожност, подуто коремче 

Подходящ за: хора със седяща професия, дискомфорт в кръста, коленете, врата

Отвъд задното бедро
Лекция

Научете причините задното бедро да продължава да се "опъва" въпреки упражненията за разтягане. Намерете стабилност и сила, за да позволите пълния обем на движение и да преоткриете клякането и навеждането с ново удоволствие и свобода.

 

Ще научите не само интересна теория, но и най-важните упражнения за ежедневна практика.

 

 

 

Подходящ за: хора със седяща професия, дискомфорт в кръста, коленете, врата

Помогни на сърцето и кръвоносната система!
Практика

60 минути интензивна тренировка Ресторативно Движение за обогатяване на личната ви практика.

 

Практикувайте упражненията, които помагат да редуцирате напрежението в мускулите и да улесните работата на сърдечносъдовата система. Намалете стреса във всяка клетка!

 

В тази практика ще задълбочите уменията си в основните упражнения и ще изберете най-подходящите за редовните си домашни занимания.

Подходящ за: повишено кръвно налягане, стрес, наднормено тегло.

Здрави кости в здраво тяло
Лекция

Подходящ за: повишено кръвно налягане, стрес, наднормено тегло.

Подравняването на тялото определя как се разпределя телесната маса върху костите.

 

Едно упражнение може оптимално да натовари костната система, така че да гарантира регенерация и здрави кости или пък да има минимален ефект.

 

През този час не само ще научите теория, с която да мотивирате избора си на движения, но и ще натоварите тялото си по нов и ефективен начин.

 

 

От китките и глезените надолу
Практика

Тази практика ви връща към най-далечните и забравени кътчета на тялото - стъпала, глезени, китки и длани. Фините упражнения, с които мобилизирате пръстите и костите на ходилото и вниманието към всяка фаланга на дланите ви помагат да редуцирате цялостното напрежение в тялото.

 

Тук започвате да намирате връзка между позицията на стъпалото и начина по който ходите и клякате и как дланите помагат на стабилността на горната част на тялото.

Подходящ за: здраве и сила на крайниците,

болки в стъпалата, дланите, лактите, коленете, таза, раменете

Коремна координация и издържливост
Практика

Този час посветен на торса и коремния корсет са истинско предизвикателство за тези, които вече са покорили упражненията от "Здрав корем, здраво тяло".

 

Коремната сила и издържливост зависят както от подравняването, така и от способността да се доверите на коремните мускули да "реагират" на избраните движения, вместо да ги "стягате" насила.

 

 

Подходящ за: болки в тазовата област, кръста, гърба, възстановяване след раждане, подогтовка за спорт.

Отвъд тазовото дъно
Лекция

Силата на тазовото дъно е централна грижа на много дами ( а и господа). Дисфукции, свързани с болки в таза, пролапс, болка по време на сексуален контакт, проблеми с отделянето, хемороиди, хернии, често имат механичен произход.

Изравняване на естествените напрежения в торса и таза и намиране на силните позиции за реакция на тазовото дъно са от огромна важност. Научете причините, решенията, мерките и упражненията за да сте здрави там долу. 

Подходящ за: храносмилателна и репродуктивна система, възстановяване след раждане и коремни операции

Дупе и бедра - готови за лятото
Лекция

В този уебинар научавате как да събудите мускулите на дупето и бедрата и да ги използвате активно независимо къде сте.

 

Започвате да позиционирате тялото си по-добре, достигате трудно достъпните ротатори на таза и овладявате оптимална техника за клякане.

 

Подходящ за начинаещи и напреднали, които търсят сила и издържливост в долната част на тялото.

Подходящ за: сила и тонус на долните крайници, баланс, тазово дъно, ходене, тичане, клякане, фитнес, спорт

Дишай с пълни гърди
Лекция

Разбери дали дишаш пълноценно и как да управляваш подравняването на тялото и напреженията в торса и раменете, за да подобриш енергията си и да си супер устойчив на стрес!

 

Заздрави имунната си система, бъди издържлив и позитивен. Научи упражнения за позициониране на гръдния кош, активирай заспалите мускули и се изпълни с нови знания и енергия.

Подходящ за: по- добра стойка, мигрени, скован врат и рамене, дихателна система,  възстановяване след болест

Носиш ли обувки с висок ток?
Лекция

Научи как да възстановиш стъпалата и долните крайници след носене на високи обувки. 

 

Запознай се с принципите на избор на ''здравословна'' обувка. 

 

Дори мъжете носят високи обувки без да подозират - как да се измъкнете от капана? 

 

Упражнения за сила и баланс на долните крайници.

Подходящ за: преминаване към минималистични обувки, болки в стъпалата, коленете, таза

Седни-стани - стоящото работно място
Лекция

Напоследък все повече хора разбират за ползите от стоенето прав и редуването на седене и стоене за работа в офиса или у дома.

 

За да бъде тази промяна гладка, ергономична и здравословна, в този уебинар ви запознавам с важните детайли на стоенето, както и с незаменими упражнения за прехода.

 

Добрата стойка не е достатъчна, елате и се раздвижете. 

Подходящ за: по-добра и осъзната стойка, за онези, които водят революцията на стоящото работно място

Рамене и врат за напреднали 
Лекция

Запознай се с връзката между дланите, раменете и врата. Научи упражнения за дълбока релаксация на напрежението във врата както и упражнения за раменна стабилизация. Използвай подръчни материали у дома за да помогнеш на раменния пояс и дишането. Намери спасение от изгърбването пред компютър - достигни пълния си обем на движение. За да ти е полезен уебинара, първо гледай и практикувай уменията от уебинара ''Първа помощ за уморени врат и рамене''. 

Подходящ за: по-добра стойка, мигрени, схванат врат, синузит, проблеми с щитовидната жлеза

Как да се справим с болящите колене
Лекция

Научете се колко е лесно да позиционирате тялото си за да подобрите здравето на коленете.

 

Запознайте се с техника за намаляване на напрежението в тази зона и специални упражнения за разтягане и самомасаж в ежедневието.

 

Направете ефективни упражнения за активиране на слабите мускулни групи. 

Подходящ за: болки в стъпалата, коленете, таза, трудности при изкачване на стълби, стоене прав, тичане и клякане

Всичко за стъпалата - част 1
Лекция

Основа на тялото - стъпалата са почти забравена част от двигателните ни програми. В този уебинар се запознавате със структурата на стъпалата, глезените и подбедриците, връзките на стъпалото с останалата част на тялото и основните ''пречки'' да имаме здрави и оптимално функциониращи стъпала. Лесни и приложими упражнения бързо възвръщат здравето на стъпалата и допринасят за по-добър баланс на цялата система. 

Задължителен за абсолютно начинаещите!

Подходящ за: болки в стъпалата, глезените, коленете и таза, плантарен фасцит, за баланс и стабилност

Пръсти, длани, китки
Лекция

Запознай се със структурата на горните крайници и връзката на дланите с раменете и врата. 

 

Научи лесни упражнения за възстановяване на уморени длани, китки и лакти. Разбери как да контролираш хипермобилността на лактите. 

 

Добий сила и стабилност за упражнения със собствено тегло. 

Подходящ за: болки в длани, продължителна работа с компютър, дискомфорт в лактите и раменете

Всичко за стъпалата - част 2
Лекция

Основа на тялото - стъпалата са почти забравена част от двигателните ни програми. В този уебинар се запознавате с връзката между стъпалата и глезените, подбедрицата, коляното и тазобедрената става.

Научавате упражнения за активиране на слабите вътрешни мускули на стъпалото, мобилизация на подбедрицата и упражнения за сила и координация между стъпала, колене и таз. Започваме и подготовка за перфектното клякане.

Подходящ за: болки в стъпалата, глезените, коленете и таза, плантарен фасцит, за баланс и стабилност

Първа помощ за уморени врат и рамене
Лекция

Чудесен старт за начинаещите в Ресторативно Движение, които работят на компютър или вдигат тежести (или и двете!).

 

Кратка лекция за структурата на врата и раменете и богата селекция от упражнения, които може да правите в домашни условия или в офиса (докато ви плащат за това!).

 

Уебинар подходящ за абсолютно начинаещи в Ресторативно Движение! Бест-селър и фаворит на феновете!

Подходящ за: всеки с компютър, книга, кола и стрес; дихателна, нервна, сърдечносъдова система

Здрав корем - здраво тяло
Лекция

Това е нашият дебют - уебинар. За истински фенове на Ресторативно Движение, които искат да си припомнят как започна всичко.

 

Малка лекционна част и яка практика.

 

Супер за всички, които искат хубаво оформен корем, който да функционира добре - да поддържа кръста, да подпомага функцията на вътрешните органи. Бърза лекция и подробна практическа част с упражнения. 

Подходящ за: силен корем, дискомфорт в кръста, коленете, раменете, за тонус, баланс и стабилност

Участвал ли си в наша програма? Ако си правил "Презареждане", "Свеж Старт" или "Храни се добре, чувствай се добре", можеш да спечелиш уебинар.

 

Ето какво трябва да направиш:

 

1. Пиши ни как беше за теб програмата? Какво ти хареса най-много? Какво научи? Какви предизвикателства преодоля?

 

2. Позволи ни да публикуваме споделеното от теб на страницата ни във Facebook.

 

3. Избери си уебинар и ще ти го подарим!

bottom of page