top of page

Учи на живо с Галя в София през Юли

Семинарите на живо са най-истинския начин да създадеш или усъвършенстваш личната си практика, да видиш движението с нови очи, да започнеш да се чувстваш по-добре, където и да си!

Радваме се безкрайно, че за трета година Галя ще води трансформиращи двигателни практики на живо в Santosha.

22 Юли - събота е денят, в който ви каним да бъдете партньори на своето тяло, да изследвате нови движения и да се заредите с вдъхновение и техники за здраве от Ресторативно Движение и естествени движения.

Може да участвате във формат от половин или цял ден.

Баланс и стабилност с Ресторативно Движение

- отворен за начинаещи или напреднали

"В движението няма баланс, има само балансиране" Крис Сритаран

В този сутрешен модул ще можеш да изследваш разликата между баланс и стабилност и да опознаеш характеристиките на личните стратегии, чрез които намираш баланс и стабилност.

Чрез фините настройки и позициониране от системата на Ресторативно Движение ще развиеш умението да балансираш и стабилизираш тялото си в различни ситуации, така че да имаш избор, двигателна вариабилност и адаптивност към променящата се двигателна среда - както външна, така и вътрешна. Това има потенциала да редуцира дискомфорта по време на и след физическа активност, да увеличи силата и капацитета на цялото тяло, както и да подобри спортните ти постижения.

Какво ти е нужно за практиката? Само отворено сърце и любопитно за движение тяло.

Кога? Събота, 22 Юли - 09:30 ч. - 12:30 ч.

Къде? Santosha, на Бенковски №11

Цена: 50 лв.  Ако се запишеш за следобедния модул, ползваш пакетна цена от 90 лв за двата.

Ако си завършил или в момента учиш в сертификационната програма за RES на Nutritious Movement/REI - може да се запишеш с 50% отстъпка.

Краен срок за записване в Santosha - 19 Юли

Опции за плащане: на място или чрез PayPal - ако плащаш с PayPal ползвай този линк за единична цена 

Ако си избрал пакет от сутрешен и следобеден модул и искаш да платиш с PayPal, ползвай този линк

Естествени човешки движения - от ранно детско развитие до максимален потенциал

" Как се движим и как дишаме определя качеството на всяко едно наше преживяване. " Руела Франк

В този следобеден модул те каня да усетиш на практика програмите за човешко движение - такива, каквито са заложени у всеки един от нас от съвсем ранното детство. Още от раждането си започваме да изследваме света чрез движение. Съвременната среда - физическа, културна и семейна, не винаги подкрепят развитието на заложените движения. Те могат да бъдат прекъснати от травма, заболявания, хоспитализации и др.

Така дори като възрастни, можем да ходим, да тичаме и да спортуваме, да общуваме и да развиваме себе си, без да имаме стабилната основа на ранните детски движения. Попълвайки пълният репертоар, който е наше рожденно право, можем да се насладим на стабилно, уверено и здраво движение, независимо дали за придвижване, здраве или спорт, вместо да се налага да разчитаме на ограбено, половинчато, нехармонично движение, което често причинява дискомфрот и болка.

Заедно ще изследваме комплекс от ествествени човешки движения и ранни детски движения като повдигане от корем, търкаляне, преминаване от легнало към седнало положение, изправяне на лакът и коляно, триножник, планк, клякане, придвижване чрез подскачане и затичване. Пригответе се за часове искрен смях и игра.

Какво ти е нужно за практиката? Само отворено сърце и любопитно за движение тяло.

Кога? Събота, 22 Юли - 14:00 ч. - 17:00 ч.

Къде? Santosha, на Бенковски №11

Цена: 50 лв.  Ако участваш в сутрешния модул, ползвай отсъпка и плати 90 лв за двата модула.

Ако си завършил или в момента учиш в сертификационната програма за RES на Nutritious Movement/REI - може да се запишеш с 50% отстъпка.

Краен срок за записване в Santosha - 19 Юли

Опции за плащане: на място или чрез PayPal - ако плащаш с PayPal ползвай този линк

Ако си избрал пакет от сутрешен и следобеден модул и искаш да платиш с PayPal, ползвай този линк

Защо Body Talks?

Защото движението е разговор с тялото.

 

Движението е начин да бъдеш най-истинското изражение на себе си във всичко, което правиш. Да празнуваш на какво е способно тялото ти, да опознаеш вътрешния си свят и да се свържеш с природата.

 

Съвременните предизвикателства: липсата на време, морето от информация, хроничното обездвижване, нарастващият стрес започват все повече да затискат най-активните и креативните, най-готините хора, тези, които наистина имат заряд да променят света!

 

Мисията ми е чрез движение да върна на всеки усещането, че тялото е неговия дом, мястото където живеят здравето, радостта и способността да бъдеш автентичен и щастлив!

 

Като преподавател и обучител, помагам на всеки да започне отново да чува сигналите на тялото си, да добие дълбоко разбиране за неговата структура и инстинкти, да се движи с кинестичния интелект, присъщ на предците ни, които наистина са умеели да живеят тук и сега. Заедно се връщаме към пълноценни, незаменими за здравето и функцията на човешкото тяло движения, отново ставаме мобилни, леки, ефективни, надвиваме болките и умората и намираме енергия, до която не сме се докосвали от деца.

 

 

Ресторативно Движение е практика от корективни движения и съзнателно физическо общуване с природата. Чрез прецизни упражнения за насочване на вниманието и изпълнението на елементи от естествени човешки движения се поставя здрава основа на всяко човешко занимание – от отношението с тялото ни когато сме седнали, прави или се разхождаме, до позиционирането му по време на различни занимания, като йога, фитнес или танци.

 

Всяка клетка има нужда от стимулация и движение – няма друга модалност, която да е така отдадена на биологията и механиката на всяка клетка и структура!

 

Ресторативно Движение е и начин да опознаем неосъзнати и подсъзнателни реакции към света около нас, които често пречат на естественото и красиво човешко движение. С практиката много хора намират облекчение от хронични оплаквания, по-бързо се възстановяват от спорт и периоди на тежък стрес, преоткриват младостта в мускулите и костите си, вдъхновяват се за активен начин на живот!

 

Мъдростта и дълбочината добита чрез опознаване на тялото се пренася във всяка сфера на живота – това е най-хубавото на тази практика, а всеки може да я започне с няколко достъпни урока и сам да усети разликата у себе си.”

 

Галя Дензел специализира работа с няколко терапевтични модалности за движение – Ресторативно Движение, Неврокинетична Терапия, Соматично Преживяване, движение по системата на Пражката школа, и др.

 

Нейната практика е в Южна Калифорния, а като майстор преподавател в Института за Ресторативно Движение обученията на учители я отвеждат по цял свят.

 

В България, Галя преподава чрез платформата MOVEWELLBG, с която всеки може онлайн да практикува Ресторативно Движение. Това лято може да работиш с Галя на живо на 22 Юли. 

bottom of page