top of page
Ум и тяло

Ум и тяло

Чрез фини движения и наблюдения на тялото, запознаване с устройството и функцията на системите, започвате да добивате ново усещане за тялото си. Като соматична система Ресторативно Движение помага да редуцирате стреса от натовареното ежедневие, да изкорените стари навици, които вече не работят за вас и да установите нови, чрез които да развивате здраво и устойчиво себеусещане.

Подготовка за спорт

Подготовка за спорт

Колкото и да ни се иска да бъдем физически активни, телата ни винаги носят отпечатъка на съвременното ежедневие - знаете ли, че дори хората, които се готвят за маратони, все пак живеят заседнал начин на живот и се движат само в 4% от времето? За да имате оптимална мобилност, проприоцепция, способност за активиране на мускулатурата, добро възстановяване и да се предпазвате от наранявания, е нужно да имате ежедневна двигателна практика, насочена към оптимизиране на миофасциалната система.

Знанието идва от...

Знанието идва от...

Запознай се с Кейти Боуман, ментор на Галя и създател на Института за Ресторативно Движение, САЩ. Кейти е биомеханик, визионер, писател и обучител. Тя е автор на упражненията и методиката на сесиите, вдъхновител на програмите и неспирен източник на нови решения, с които да живеем по-близко до природното си тяло. Не забравяй и да слушаш нейното радио предаване Katy Says.

Природни движения

Природни движения

Практиката по Ресторативно Движение ви позволява да преживеете огромна палитра от естествени движения. Така ежедневието не може да остави трайна следа върху тялото, а вие си спомняте колко лесно е да живеете по-близо до природното си право да бъдете здрави, мобилни и свободни. От начина по който седите, през избора на обувки, до стила на прекарване на свободното ви време, имате силата и знанието да бъдете повече себе си.

За нашите деца

За нашите деца

Чрез практикуване на Ресторативно Движение преходните периоди в живота - растеж, бременност, преминаване в зряла възраст, възстановяване след травми или операции, могат да бъдат по-леко преживени от организма. Когато скелетната система е подравнена (aligned), нервната система може да вземе най-добрите решения за движение и възстановяване. Моделирането на здравите навици за подравняване остава и наследство за всички деца и близки, които учат как да се движат, наблюдавайки вас. Ресторативно Движе

Динамичен офис

Динамичен офис

Ресторативно Движение разглежда средата в която живеем и работим като компонент от здравето на всички органи и системи. Чрез промяна на вида на работното място, преминаване към стоящо работно място, динамични почивки, упражнения за най-статичните части на тялото, както и чрез внимание към ежедневните навици, успяваме да поддържаме тялото си и да го развиваме, вместо да позволяваме средата да му навреди.

Подравняване

Подравняване

Подравняване (alignment) е отношението между частите на тялото, костите, ставите, връзките, мускулите и всички органи и системи, които приютяват те. Така, позицията на таза има значение за репродуктивната и храносмилателната система, как е ориентирана главата спрямо раменете, има пряка връзка с дишане, ендокринна система, слух, зрение, сърдечносъдова система. Ресторативно Движение е начина да си върнете естественото подравняване на тялото и да се движите със здраве и без болка.

Естествени повърхности

Естествени повърхности

Плоски и равни - такива са повърхностите, върху които живеем живота си, когато сме в града. А здравето на стъпалата и цялото ни тяло зависи толкова много от способността на ходилото да преживява и да се адаптира към различни повърхности. Ресторативно Движение включва система от упражнения за подготовка на стъпалата и преминаване към естествени повърхности.

Раздвижи своето ДНК

Раздвижи своето ДНК

Механомът - онази част от нашата биология, където гените срещат движението. Фините и прецизни движения в Ресторативно Движение позволяват стимулация на всички тъкани - там където никоя друга система не достига с точност и яснота! Манифестото на Ресторативно Движение - Move Your DNA - е опора за преподаватели и терапевти в различни области на грижата за човека. За най-отдадените - задължителни четиво!

Здрави стъпала

Здрави стъпала

Буниони, кокалчета, шипове, платарен фасцит, тендинопатии, болки, дискомфорт, липса на баланс...здравите стъпала не са привилегия за всеки съвеременен човек. С Ресторативно Движение може да върнете здравето и жизнеността на своите стъпала.

Минималистични обувки

Минималистични обувки

Защо е важно какви обувки носим, как да изберем най-подходящите, как да преминем към минималистични обувки - тези ключови въпроси имат своя отговор. Ресторативно Движение предлага не само корективните упражнения за възстановяване на стъпалата след години носене на неподходящи за човешкото стъпало обувки, но и дава решения за избора на нови.

Повече за Галя

Повече за Галя

Галя е идеологът на MOVEWELLBG. Тя държи ключа към познанието и съдържанието на уебинарите. Нейна задача е изборът на теми,  подготовката им, изнасянето на уебинарите, както и модерирането на частта „Въпроси и отговори“ в края на всяка онлайн среща.  Галя поддържа ''здравия'' интерес на участниците и с информация и факти по мейла и в социалните мрежи.

Повече за Гергана

Повече за Гергана

Гергана е властелинът на комуникациите. И така вече повече от 15 години. Може да бъде открита на 2 телефона, 4 имейла, 2 ФБ профила/страници/, twitter & linkedin акаунти и разбира се в окото на редица интересни градски събития. Гергана се грижи за всичко свързано с организацията и комуникацията покрай MOVEWELL BG уебинарите- записвания, регистрации, парични преводи, покани за участие, пропуснати участия, промоции, новини и т.н.

Към уебинарите

Към уебинарите

bottom of page