top of page

Какво е нужно за практиката ви по Ресторативно Движение?

Не много. Имала съм занимания, в които не използваме никакви помощни материали. Тежестта на тялото понякога е напълно достатъчна за упражненията. Въпреки това, движенията са стотици и много от тях се случват по-добре, ако имате нужни пособия.

В уебинарите ползваме различни подръчни материали, които бихте могли да имате у дома. Ако сте влюбени в Ресторативно Движение и сте решили сериозно да се заемете с тази практика, може да помислите за няколко важни пособия.

1. Постелка за земя - може да ползвате такава за йога или къмпинг, или просто да опънете дебела хавлия или одеало. Целта е да ви е удобно и да не се плъзгате по повърхността, върху която тренирате.

2. Тухличка за йога - тук може да заместите с дебела книга или нагънато твърдо одеало.

Повечето тухлички са от по-мек гумен материал или корк.

3. Половинка ролка - може да си направите от цяла ролка за самомасаж, или да заместите с плътно навита хавлия. Ролки и полу ролки се намират на много сносни цени в amazon.co.uk. Tърсете ги под името foam roller и half foam roller за половинките.

4. Възглавница за йога - тези дебели възглавници са супер удобни за псоас релаксации и подпиране при усукване или разтягане на гръдните мускули. Ако не ви се намира, може да си направите сами ето така!

5. Колан за разтягане - може да намерите в спортните магазини, но и дълъг текстилен колан ще ви свърши работа.

6. Ластик за глезени - тези малки ластичета се намират в повечето спортни магазини и изглеждат като малък ринг. Купете си такъв с ниско съпротивление. Обикновено леките ластици са маркирани с жълт цвят.

7. Швейцарска топка - това са големите надуваеми топки, които често се използват за седене на бюро или фитнес упражнения. Сигурно вече имате такава, браво!

Помнете, че не е нужно да имате всички тези джаджи, но ако ви се намират ще ви бъдат супер полезни :)

Бъдете здрави!

Галя

Избрано за вас от Галя
Последни публикации
Архив
Търси по тагове
No tags yet.
Мрежувай с нас
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page