top of page

Самомасаж за уморени рамене


Умората в раменете не се появява точно в 18:30. Обикновено още няколко часа преди обед повечето от нас "отглеждат" ненужен стрес в областта на раменете.

Има много причини за това, от лошо избрана позиция за работа, до несъзнателни програми за самозащита. Каквато и да е причината, колкото по-дълго оставим напрежението, толкова повече може да се засилят симптомите, от дискомфорт в раменете и врата, до главоболие или проблеми с дишането и зрението. Най-кофти е да занесем напрежението от работното си място във фитнес залата или на гимнастика - тогава и най-добре подбраните упражнения може да претоварят засегнатите места.

Ако ви става добре, когато някой размачка раменете ви, опитайте този няколкоминутен масаж 3-4 пъти през деня за седмица и вижте какво забелязвате. Усещате ли повече свобода и повдижност? Как е енергията ви в края на деня?

Раменете и врата имат нужда от грижа и разбиране - от намиране на стрес навиците, с които задържаме напрежение, през самомасаж, различни техники за мануална терапия и специфични упражнения.

В раздела с продукти, може да намерите пакети и уебинари, много от които са посветени на здравето на раменния пояс. Още днес може да опитате безплатно един от уебинарите! При регистрация, споменете че сте прочели блога и сте "скочили" на това предложение за здраве.

От мен, свеж и здрав ден, движете се добре и се чувствайте добре!

Галя

Избрано за вас от Галя
Последни публикации
Архив
Търси по тагове
No tags yet.
Мрежувай с нас
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page