top of page

Да повисим заедно

През Септември се върнах от Амстердам решена твърдо да вися всеки ден.

Оказа се, че ежедневното висене първо започна да променя кожата на дланите ми. Там е и най-слабата брънка във веригата, ако искаме започнем да разчитаме на висенето за да придобием повече сила в раменния пояс.

Независимо дали просто висите, набирате се или пък се занимавате със спорт, който иска добър хват, кожата на ръцете се заздравява най-добре с грапави повърхности.

Разбира се, не навсякъде има дървета на които да увиснем, затова и всеки лост, тръба и парапет може да стане ваша игрална площадка.

Тази седмица ви каня да висите поне по няколко секунди на ден. Например всеки пък, когато минавате през врата, може да увисвате на касата - вертикално или на една ръка изпъната встрани от тялото.

Ако пък има благодатни дървета, лостове и парапети, използвайте ги.

Редовното висене не само е истинска сила за раменния пояс, но и е скрито оръжие за здраве! Ще подобри дишането ви, ще помогне на храносмилането и стойката.

Както винаги ви съветвам, бъдете съзнателни за границите на тялото си. Не всеки може да отпусне цялата тежест на тялото си и да виси - може би ще се подпрете на пръстите на краката или ще си помогнете по друг начин. По-долу има няколко различни идеи за висене с цяло тегло или само част от теглото.

Ако сте напреднали в заниманията с Ресторативно Движение, следете подравняването на гръдния кош, плешките и главата.

Отбийте се на Facebook страницата, за да ни разкажете как и къде висите.

Ако пък ви налегне творчески дух, снимайте се и пуснете снимката на стената ни, за да получите безплатен уебинар от нас!

Хубава седмица и весело висене!

Избрано за вас от Галя
Последни публикации
Архив
Търси по тагове
No tags yet.
Мрежувай с нас
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page