top of page

Упражнения в колата

Тази седмица ви каня, вместо да спирате колата и да скачате или пък да скачате в движение, да намерите начин да използвате возилото като шанс да се раздвижите.

Ако сте като повечето хора, или шофирате, или сте на компютър или пък правите нещо друго с ръцете си. Клиентите ми, които са художници и скулптори, имат подобни оплаквания на тези, които се геймъри или пък дизайнери...ръцете ни са изумително устойчиви, само че не обичат да правим едно и също нещо през 90% от времето.

Писането, готвенето, шофирането, носенето на багаж....свиват пръстите. Така се акумулира напрежение по един и същи начин. Често, дори да не правим някое от тези действия, самият навик е така добре установен, че тъканите си остават в същото състояние, пръстите и дланите застиват в една и съща форма - сякаш все още държите нещо. Зъболекарите и фризьорите, с които заедно се движим, потвърждават намръщено, че и те забелязват тази тенденция...

Когато сте в кола - като шофьор или пътник - и двете позиции позволяват да разтегнете пръстите на ръцете. Шофьорите са по-ощетени откъм възможности, но пък затова са измислени червени светофари и задръствания.

Опитайте едната или двете позиции по-долу за 30тина секунди, колкото често прецените през деня докато сте в колата си. Какво забелязахте? Усетихте ли топлина, мравучкане, отпускане на раменете или врата? Как е настроението и енергията?

За напредналите в Ресторативно Движение, следете ротацията на раменната кост и позицията на раменете и плешките.

От нас - хубава седмица и до скоро!

Избрано за вас от Галя
Последни публикации
Архив
Търси по тагове
No tags yet.
Мрежувай с нас
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page